Massages

Klassieke massage / Ontspanningsmassage

De klassieke wordt het meest toegepast bij Praktijk Schmitz. Een relaxmassage bij ons is meer dan alleen genieten en ontspannen. Het heeft een ontspannende werking op de huid, bindweefsel en spieren, die aanzienlijk soepeler worden. Daarnaast zal je merken dat spanningen verdwijnen en afvalstoffen gemakkelijker worden afgevoerd. Na een goede klassieke massage voel je je ontspannen en wordt er vaak ook gesproken over ‘je herboren voelen’. Het geeft je een fit gevoel en zorgt ervoor dat je levenskracht versterkt wordt. Hierdoor voel jij je fysiek en metaal sterker en kun je meer handelen op emotioneel gebied. Deze ontspanningsmassage heeft een bijzondere werking op de spijsvertering en de hormoonhuishouding. Ook heeft een klassieke massage een positieve uitwerking op je bewegingsapparaat, waaronder je bekken, schouders, rug en gewrichten.

02G64198

Ontspanningsmassage

Bij de ontspanningsmassage worden een aantal gespecialiseerde bewegingen toegepast zoals lange en zachte bewegingen, die gecombineerd worden met lichte knellingen en cirkelvormige bewegingen. Deze bewegingen op de huid zorgen ervoor dat jij en je spieren gemakkelijk kunnen ontspannen. Wanneer je regelmatig terugkomt voor een ontspanningsmassage zal dit een positieve werking hebben op je lichamelijke, maar ook op je geestelijke gezondheid. Je zit beter in je vel en hebt minder last van lichamelijke klachten. Hierdoor bescherm je jezelf tegen klachten die veel voorkomen zoals terugkerende spierpijn in je nek en schouders, of juist spierpijn in de onderrug. Daarnaast werkt een regelmatige ontspanningsmassage ook bij een burn-out, slapeloosheid en oververmoeidheid. Het is van belang dat je regelmatig aan jezelf denkt en op deze manier ontspant. Natuurlijk hoef je geen klachten te hebben om tijd te maken voor een massage, het kan ook alleen voor pure ontspanning dienen, zodat je even tijd voor jezelf neemt.

Cuppingmassage

Wat is Cupping?

Naast de klassieke massage en de ontspanningsmassage geven wij cupping massages. Door middel van cups die vacuüm worden getrokken wordt de doorbloeding in de spieren en het bindweefsel sterk verbeterd. Een cuppingmassage is onder andere toe te passen als bindweefselmassage of als behandeling van cellulitis. Het helpt bij een tal van klachten zoals spierpijn, hoofdpijn, migraine en verklevingen in de schouders.

02G58786